علل شوره سر چیست؟
شاید تا به حال برایتان پیش آمده قرار مهمی دارید یا به یک مهمانی خاص دعوت شده اید. ناگهان بعد از اینکه موهای خود را شستید و لباسهای شیک و تمیز پوشیدید، متوجه سفیدکهای ریز لای موها یا روی لباس خود میشوید! شوره سر، و درمان شوره سر مشکلی که بیشتر ما آن را تجربه کرده ایم.شوره، یک اختلال رایج و مزمن پوست سر است. مشخصهی آن پوسته پوسته شدن پوست کف سر است. با اینکه شوره سر مشکلی مسری یا جدی نیست، اما ظاهری ناخوشایند دارد. برای همین است که درمان شوره سر و رفع شوره و خارش سر یکی از مهمترین دغدغههای افرادی است که به ظاهر خود اهمیت میدهند.
خوشبختانه، در بیشتر موارد میتوان شورهی سر را کنترل کرد. اگر شوره خفیف باشد، با استفادهی روزانه از یک شامپوی ملایم رفع میشود؛ اما اگر مشکل جدی باشد، شامپوهای درمانی مؤثرند. متن زیر را بخوانید تا برای رفع شوره سرتان راه حل مناسبی پیدا کنید.
علت ایجاد شوره سر چیست؟
قبل از اینکه به سراغ درمان شوره سر برویم، بهتر است دلایل ایجاد آن را بشناسیم.
۱٫ کم شستن موها
اگر موهایتان را به طور مرتب نشویید، چربی و سلولهای پوست سر تجمع پیدا میکنند و پوست سر شوره میزند.
۲٫ مخمرهایی شبیه قارچ (مالاسه زیا)
“مالاسه زیا” روی کف سر بسیاری از افراد بزرگسال زندگی میکند؛ اما در برخی افراد موجب سوزش و خارش پوست سر می شود. همچنین رشد سلولهای پوست را بیشتر می کند.
در نتیجه، سلولهای اضافی پوست میمیرند، میریزند و به صورت پوسته های سفید روی مو یا لباس دیده می شوند. هنوز مشخص نشده است که چرا مالاسه زیا موجب تحریک پوست کف سر در بعضی افراد می شود.
۳٫ پوست خشک
بیشترِ پوسته پوستههای ناشی از پوست خشک، نسبت به علل دیگر بروز شوره، کوچکترند و چربی کمتری دارند. همچنین، قرمزی و التهاب پوست در این مورد کمتر است. اگر شوره سر شما ناشی از خشکی پوستتان باشد، احتمالاً پوست قسمت های دیگری از بدنتان، مانند پاها و دستهایتان نیز خشک است.
٫ 4 حساسیت به محصولات مراقبت از مو (درماتیت تماسی)
گاهی، حساسیت به مواد مشخصی در محصولات مراقبت از مو یا رنگ مو میتواند موجب قرمزی، پوسته پوسته شدن و خارش پوست سر شود.
۵٫ پوست چرب و حساس (درماتیت سبورهای)
این اختلال، یکی از رایجترین علل بروز شوره سر بوده و نشانهی آن، پوستی قرمز و چرب است که با پوستههای سفید یا زرد پوشیده شده است. درماتیت سبورهای ممکن است بر پوست سر و نواحی که در آنها غدد چربی فراوان هستند، اثر بگذارد؛ مانند ابروها، اطراف بینی، پشت گوشها، استخوان جناغ سینه، کشالهی ران و گاهی زیر بغل.
راههای درمان شوره سر
تقریباً همیشه میتوانیم شورهی سر را کنترل کنیم، اما ممکن است درمان آن نیازمند آزمون و خطا باشد. به طور کلی، برای رفع شوره سر خفیف، هر روز با شامپوهای ملایم سر خود را بشویید. با این کار سلولهای مرده پوست روی هم انباشته نمیشوند و چربی پوست سر کنترل میشود.
در صورت مؤثر نبودن شامپوهای معمولی یا برای درمان سریع شوره سر، میتوانید از شامپو ضد شوره استفاده کنید؛ اما توجه کنید که تمامی این شامپوها یکسان نیستند، باید آنها را امتحان کنید تا شامپویی را بیابید که برایتان مؤثر است
منابع:
https://lafarrerr.com/blog//
شامپو ضد شوره دکتر بیز:
دکسپا نتنول ( پیش ساز ویتامین B5 ) موجود در شامپو با اتصال به ساقه مو و ایجاد پوششی کامل بر روی سطح مو و نفوذ به داخل ساقه رطوبت مورد نیاز آنرا فراهم کرده و خاصیت ترمیم کنندگی به آن میدهد و با جلوگیری از وز شدن موها باعث شادابی استحکام و طراوت موها میگردد.
یکی از مشکلات شایع پوست سر شوره سر میباشد که میتواند باعث ناراحتی فرد مبتلا وحتی عامل ریزش مو در موارد حاد گردد. پوست انسان در خارجی ترین سطح خود به دلیل داشتن کراتین مدام درحال بازسازی سلولی است و این بدان معنی است که در تماس مداوم با فضای اطراف سلول های پوست خارجی ( اپیدرم ) در لایه بیرونی ازبین میروند و نیاز به جایگزینی دارند.
ویتامین E موجود در شامپو ضد شوره قدرت مرطوب کنندگی در پوست و مو را دارد و تار مو را از ریشه تا ساقه مرطوب و شفاف نگه میدارد و باعث افزایش قطر موها , خوش حالتی و درخشندگی آنها میگردد و به عنوان یک محافظ و ترمیم کننده عمل مینماید.
ویتامین B5 موجود در شامپو ضد شوره آبرسان و شفاف کننده موی سر میباشد.
ترکیبات پلیمیری موجود در شامپو ضد شوره با پلیمرایز کردن مو الکتریسیته ساکن مو را از بین میبرد، گوار موجود در این شامپو یک پلیمر طبیعی میباشد که از درختی به همین نام گرفته میشود و تاثیر به سزایی در نرم کنندگی پوست و مو دارد.
مطالب تون خیلی عالی بود